Przepisy na grilla: Jak przygotować najlepsze dania z rusztu [TOP 10]
Ryba z grilla [PRZEPIS]
Ryba z grilla jest bardzo prosta w przygotowaniu, a poza tym grilluje się ją znacznie szybciej niż inne mięso. Na grilla nadają się zarówno ryby słodko- jak i słonowodne. Aby ryba nie rozpadła się, smażmy ją w całości: z głową i ogonem. Składniki: 1 świeża ryba 4-5 ziemniaków 2-3 czerwone papryczki chilli odrobina oliwy sól, pieprz listek laurowy gałązka rozmarynu szczypta sezamu Sposób przygotowania: Rybę myjemy, a następnie osuszamy na papierowym ręczniku. Doprawiamy ją solą i pieprzem, by następnie natrzeć oliwą i obłożyć ziołami. umyć i osuszyć na papierowym ręczniku. Tak przygotowaną rybę odstawiamy na około 2 godziny do lodówki. W tym czasie obieramy ziemniaki i lekko podgotowujemy je w osolonej wodzie. Po upływie dwóch godzin kładziemy rybę na rozgrzanym grillu i smażymy dopóki nie będzie miękka. Podajemy z ziemniaczkami. Więcej przepisów, smaczne miejsca - sprawdź nasz serwis specjalny!