2 z 10
Poprzednie
Następne
Przepisy na grilla: Jak przygotować najlepsze dania z rusztu [TOP 10]
Filet z kurczaka z grilla [PRZEPIS]
Składniki: 4 filety z kurczaka (każdy po ok. 150 g) 2 kulki sera mozarella 3-4 pomidory suszone z oliwy olej świeża bazylia i rozmaryn sól, pieprz do smaku sos musztardowo-paprykowy Tarsmak Sposób przygotowania: Fileta z kurczaka rozciąć tak, aby powstała kieszonka. Do środka włożyć połowę kulki mozarelli, pokrojone w paseczki suszone pomidory oraz posiekane zioła. Doprawić do smaku solą, pieprzem i spiąć szpatułką do szaszłyków. Tak przygotowane filety wysmarować odrobiną oleju i grillować na ruszcie z obu stron po ok. 10 min. Więcej przepisów, smaczne miejsca - sprawdź nasz serwis specjalny!