1 z 10
Następne
Przepisy na grilla: Jak przygotować najlepsze dania z rusztu [TOP 10]
Stek z polędwiczki wieprzowej z grilla [PRZEPIS]
Składniki: 600 g polędwiczki wieprzowej Marynata: 100 ml oleju 2 łyżki sosu sojowego 100 ml piwa 1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej sok z ½ cytryny 2 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku sos chrzanowy Sposób przygotowania: Z polędwiczki wieprzowej usunąć błonę, przeciąć na cztery części i uformować steki lekko rozbijając je dłonią w poprzek włókien. Ząbki czosnku wycisnąć przez praskę. Wszystkie składniki na marynatę dokładnie wymieszać, wysmarować nią steki i wstawić do lodówki na 2-3 godziny. Następnie grillować na rozgrzanym ruszcie po ok. 5 min z każdej strony. Podawać z sosem chrzanowym np. Tarsmak. Więcej przepisów, smaczne miejsca - sprawdź nasz serwis specjalny!