MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
20 z 22
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pasztet z królika
 
Produkty: Przodek z królika, wątróbka z...

Polecamy sprawdzone przepisy wielkanocne. Gotujcie z nami!

Pasztet z królika Produkty: Przodek z królika, wątróbka z królika, 30 dag wieprzowej łopatki, 15 dag boczku lub podgardla, cebula, kilka suszonych grzybów, 2 bułki kajzerki, 2 jajka, a także sól, pieprz i gałka muszkatołowa. Przygotowanie: Przodek królika, mięso wieprzowe i boczek ugotować do miękkości w niewielkiej ilości wody z dodatkiem cebuli i lekko namoczonych grzybów. Pod koniec gotowanie dodać wątrobę. Ugotowane mięso przestudzić, oddzielić od kości i trzykrotnie przemielić przez maszynkę do mięsa. Bułkę namaczaną w sosie również przemielić. Do mięsa dodać jaja i przyprawy. Masę dokładnie wyrobić, przełożyć do foremek i zapiec w piekarniku przez ok. 40 min. w temperaturze 160 st.

Zobacz również

Na Bohaterów Getta Warszawskiego znów protestują przeciw budowie trasy tramwajowej

Na Bohaterów Getta Warszawskiego znów protestują przeciw budowie trasy tramwajowej

PGE Spójnia w półfinale PLK! Czekają nas derby z Kingiem Szczecin

PGE Spójnia w półfinale PLK! Czekają nas derby z Kingiem Szczecin

Polecamy

Lekki jak chmurka chleb tostowy. Zrobisz go bez większego doświadczenia

Lekki jak chmurka chleb tostowy. Zrobisz go bez większego doświadczenia

Planujesz urlop? Dowiedz się, jak możesz dofinansować wakacje

Planujesz urlop? Dowiedz się, jak możesz dofinansować wakacje

Ozempikowa pupa. Nowy efekt uboczny leku

Ozempikowa pupa. Nowy efekt uboczny leku