20 z 22
Poprzednie
Następne
Polecamy sprawdzone przepisy wielkanocne. Gotujcie z nami!
Pasztet z królika Produkty: Przodek z królika, wątróbka z królika, 30 dag wieprzowej łopatki, 15 dag boczku lub podgardla, cebula, kilka suszonych grzybów, 2 bułki kajzerki, 2 jajka, a także sól, pieprz i gałka muszkatołowa. Przygotowanie: Przodek królika, mięso wieprzowe i boczek ugotować do miękkości w niewielkiej ilości wody z dodatkiem cebuli i lekko namoczonych grzybów. Pod koniec gotowanie dodać wątrobę. Ugotowane mięso przestudzić, oddzielić od kości i trzykrotnie przemielić przez maszynkę do mięsa. Bułkę namaczaną w sosie również przemielić. Do mięsa dodać jaja i przyprawy. Masę dokładnie wyrobić, przełożyć do foremek i zapiec w piekarniku przez ok. 40 min. w temperaturze 160 st.