Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Pietrak: Kulinarne podróże

jan
Pietrak: Kulinarne podróże
Pietrak: Kulinarne podróże Jan Jałoszyński
Wakacyjne Podróże Kulinarne Dookoła Świata zakończyły się warsztatami, które pozwoliły udoskonalić nasze własne, wielkopolskie potrawy.

Pietrak: Kulinarne podróże

W piątek odbyło się ostatnie w tym roku spotkanie z cyklu "Wakacyjnych Podróży Dookoła Świata", czyli kulinarnych warsztatów, które w Pietraku odbywają się już od ośmiu lat.

W tym sezonie oprócz dzisiejszego spotkania mieliśmy okazję zaprezentować kuchnię fit - w czerwcu i kuchnię śródziemnomorską - w lipcu. Podczas warsztatów przybliżaliśmy uczestnikom tajniki przygotowywania potraw z różnych stron świata oraz zachęcaliśmy do czerpania radości ze wspólnego gotowania i spożywania posiłków. Pokazywaliśmy, że przyrządzenie smacznego, zdrowego i zbilansowanego dania nie musi być trudne i pracochłonne - mówi Izabela Nawrocka z Działu Marketingu Hoteli Pietrak.

Ostatnie warsztaty skupiały się na kuchni regionalnej.

Gośćmi warsztatów były Panie z Koła Gospodyń Wiejskich z Gorzykowa, które także podzieliły się swoimi doświadczeniami związanymi z przygotowaniem tradycyjnych potraw.

Całość dopełniło wystąpienie myśliwego Jerzego Kaczanowskiego, prezesa i przewodniczącego komisji rewizijnej Koła Łowieckiego nr 59 Szarak w Mieleszynie.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wielkopolskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto