Pietrak: Kulinarne podróże
W piątek odbyło się ostatnie w tym roku spotkanie z cyklu "Wakacyjnych Podróży Dookoła Świata", czyli kulinarnych warsztatów, które w Pietraku odbywają się już od ośmiu lat.
W tym sezonie oprócz dzisiejszego spotkania mieliśmy okazję zaprezentować kuchnię fit - w czerwcu i kuchnię śródziemnomorską - w lipcu. Podczas warsztatów przybliżaliśmy uczestnikom tajniki przygotowywania potraw z różnych stron świata oraz zachęcaliśmy do czerpania radości ze wspólnego gotowania i spożywania posiłków. Pokazywaliśmy, że przyrządzenie smacznego, zdrowego i zbilansowanego dania nie musi być trudne i pracochłonne - mówi Izabela Nawrocka z Działu Marketingu Hoteli Pietrak.
Ostatnie warsztaty skupiały się na kuchni regionalnej.
Gośćmi warsztatów były Panie z Koła Gospodyń Wiejskich z Gorzykowa, które także podzieliły się swoimi doświadczeniami związanymi z przygotowaniem tradycyjnych potraw.
Całość dopełniło wystąpienie myśliwego Jerzego Kaczanowskiego, prezesa i przewodniczącego komisji rewizijnej Koła Łowieckiego nr 59 Szarak w Mieleszynie.
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?