Artyści na kiermaszu pokazali swoje rękodzieło. Były hafty, rzeźby i wyroby z filcu. Ustawiono dużą scenę, na której prezentowały się kapele ludowe, zespoły śpiewacze i soliści.
Każdy, kto miał ochotę, mógł skosztować potraw tradycyjnej kuchni polskiej, przede wszystkim tej związanej z naszym regionem. Nie zabrakło kluch, smalcu i ogórka małosolnego.
Degustację potraw tradycyjnej kuchni przygotowały okoliczne Koła Gospodyń Wiejskich.
Festiwal zorganizowany został po to by przybliżyć mieszkańcom Konina ludową tradycję Wielkopolski wschodniej.
Konin.naszemiasto.pl Dołącz do naszej społeczności na Facebooku!
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?