18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Książka Kucharska - Krewetki aglio olio

Redakcja
Szef kuchni poleca - zobacz przepis na krewetki aglio olio!

Krewetki aglio olio

Składniki:

krewetki 16/20 – 6szt. ok.0,3 kg
czosnek – 1 ząbek
papryka czuszka- 1/3szt
masło 0,01 kg
oliwa z oliwek. 0,01 l
sól, pieprz, kolendra

Sposób przygotowania:
Kamionkę wkładamy do piekarnika na 200 st. Krewetki obieramy z pancerza (zostawiamy ogon), odcinamy głowotułów, nacinamy odwłok, aby usunąć przewód pokarmowy (cienką nitkę).

Następnie kroimy czosnek i czuszkę w cienkie plastry, liście kolendry siekamy niekoniecznie drobno. Na patelnię nakładamy masło i oliwę z oliwek, czekamy aż się rozgrzeje patelnia, dodajemy krewetki przyprawiamy solą i pieprzem.

Obsmażamy z dwóch stron, dodajemy czosnek i czuszkę, smażymy ok. 30 sek. Wyjmujemy kamionkę, układamy na talerzu, nakładamy krewetki i posypujemy kolendrą.

Poleca: Jakub Ignyś, Sous Chef w restauracji Mosaica
Plac Andersa 3, 61-894 Poznań

Więcej przepisów? Zobacz nasz kulinarny serwis

od 18 latnarkotyki
Wideo

Jaki alkohol wybierają Polacy?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wielkopolskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto