Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Kolorowy i pachnący Ogród Botaniczny w Kielcach na otwarcie [WIDEO, ZDJĘCIA]

Kolorowy i pachnący Ogród Botaniczny w Kielcach na otwarcie [WIDEO, ZDJĘCIA]

Budowa obwodnicy Niepołomic z nowymi pozwoleniami. Realizacja kolejnego odcinka

Budowa obwodnicy Niepołomic z nowymi pozwoleniami. Realizacja kolejnego odcinka

Polecamy

Dlaczego Castorama otworzyła swój 104. sklep w Pile?

Dlaczego Castorama otworzyła swój 104. sklep w Pile?

W tydzień zatrzymali 8 poszukiwanych! [WIDEO]

W tydzień zatrzymali 8 poszukiwanych! [WIDEO]

Twoja aktywność Google: co wie o tobie Google i jak usunąć historię?

Twoja aktywność Google: co wie o tobie Google i jak usunąć historię?