Produkty oceniane były przez Jury w składzie:
Przewodnicząca– Dorota Knopczyńska,
Członkowie: Magdalena Wołkow, Natalia Elmann i Wiesław Ewertowski.
Przy ocenie potraw brano pod uwagę: aranżację dania, sposób wytwarzania produktu i dobór składników, pomysłowość i kreatywność przepisu, związek produktu z obszarem oraz smak.
Jury wyłoniło zwycięzców II konkursu:
I: Pasieka nad stawem Renata i Roman Szepielak za produkt „Sokomiód z aronii” – nagroda 800 zł,
II: Pani Monika Zawierowska – Srocka, za przygotowanie „Soku z owoców czarnego bzu” – nagroda 600 zł,
2x III: Pani Monika Rusiewicz za produkt „Oporzynka Chleb Tradycyjny” i Zgredzik Magdalena Borsuk za „Pierniki” – nagroda 500 zł.
Pozostali uczestniczy otrzymali wyróżnienia i nagrody w kwocie 150 zł:
Koło Gospodyń Wiejskich Łaziska za „Zupę z dyni” i „ Karkówkę faszerowaną”,
Koło Gospodyń Wiejskich Ludwikowo za „Gołąbki zapiekane inaczej” i „Wątróbkę w płatkach migdałowych”,
Koło Gospodyń Wiejskich Kobylec za „Ślepe Ryby z myrdyrdą” i „Serca odpustowe”,
Koło Gospodyń Wiejskich Wiatrowo za „Zupę Kwaśniak z pyrkami”
Pani Anna Zawierowska za „Ciasto Orzechowo – Miodowe”,
Grupa dla Rybna Wielkiego za „Pasztet mięsny” i „Szare kluchy ze skrzyczkami i kapustą”,
Pani Grażyna Zawierowska za „Kaszankę z pęczakiem”
Organizacja konkursu, w tym zakup nagród była sfinansowana ze środków PO Rybactwo i Morze 2014-2020.
Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?