Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...

Vege grill w sam raz na upały: przepisy na zdrowe dania z rusztu. Alternatywa dla tłustego grilla mięsnego

Pomysły na wege grilla: #9 SZPARAGI W CYTRYNOWEJ CUKINII

Składniki:

> 1 pęczek zielonych szparagów
> 1 cukinia
> 1 cytryna
> 2 łyżki oliwy
> 1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu


Przepis:

1. Przy pomocy obieraczki cukinię obrać na szerokie, cienkie obierki. Obierać tylko miąższ cukinii, wnętrze z pestkami wyrzucić.

2. Cukiniowe obierki przełożyć do miseczki. Cytrynę otrzeć ze skórki i wycisnąć sok, dodać do obierek razem z oliwą i czarnym pieprzem. Dokładnie wymieszać i odstawić na bok na 5 – 15 minut.

3. W międzyczasie szparagi umyć, osuszyć, odciąć zdrewniałe końcówki i obrać do połowy wysokości. Każdego szparaga owijać w paski cukinii, następnie odkładać na blachę do pieczenia.

4. Kiedy wszystkie będą gotowe, ułożyć na tacce grillowej. Piec do zarumienienia, pamiętając, by obrócić szparagi na drugą stronę.

5. Gorące obsypać solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.

źródło: www.jadlonomia.com

Zobacz również

Dariusz Zabrocki: - Efektywna zmiana to jest to, co robimy razem z ludźmi

NOWE
Dariusz Zabrocki: - Efektywna zmiana to jest to, co robimy razem z ludźmi

W Lipnie na zbiórce u „Leśnych Duszków”. Harcerska przygoda zaczyna się w gromadzie

W Lipnie na zbiórce u „Leśnych Duszków”. Harcerska przygoda zaczyna się w gromadzie

Polecamy

Zasady parkowania hulajnóg w ścisłym centrum Bydgoszczy. Koniec z ich porzucaniem

Zasady parkowania hulajnóg w ścisłym centrum Bydgoszczy. Koniec z ich porzucaniem

Park Hutniczy otworzył się na wiosnę!

Park Hutniczy otworzył się na wiosnę!

Pędził 112 km/h przez miasto. Przed świętami stracił prawo jazdy

Pędził 112 km/h przez miasto. Przed świętami stracił prawo jazdy