1 z 22
Następne
Polecamy sprawdzone przepisy wielkanocne. Gotujcie z nami!
Sylwia Grycaj – gospodyni wyróżniona w walimskim konkursie "Sowiogórski Mistrz Jaja" w Walimiu Pasztet SelerowySkładniki: 1 kg selera, 2 duże cebule, 1 margaryna "Palma", 3-4 ząbki czosnku, 1 szklanka wody, 1 szklanka bułki tartej, 6 jaj, 2 kostki bulionu warzywnego, sól i pieprz do smaku. Przygotowanie: Seler i cebulę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać wodę, przyprawy, rozdrobniony czosnek i margarynę, doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu 1 godz. Ostudzić. Do zimnej masy dodać jajka i bułkę tartą, dobrze wyrobić. Foremkę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą, nałożyć masę i piec 1,5 godz. w temp.180-190 stopni C.