Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 22
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Sylwia Grycaj – gospodyni wyróżniona w walimskim konkursie...

Polecamy sprawdzone przepisy wielkanocne. Gotujcie z nami!

Sylwia Grycaj – gospodyni wyróżniona w walimskim konkursie "Sowiogórski Mistrz Jaja" w Walimiu Pasztet SelerowySkładniki: 1 kg selera, 2 duże cebule, 1 margaryna "Palma", 3-4 ząbki czosnku, 1 szklanka wody, 1 szklanka bułki tartej, 6 jaj, 2 kostki bulionu warzywnego, sól i pieprz do smaku. Przygotowanie: Seler i cebulę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać wodę, przyprawy, rozdrobniony czosnek i margarynę, doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu 1 godz. Ostudzić. Do zimnej masy dodać jajka i bułkę tartą, dobrze wyrobić. Foremkę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą, nałożyć masę i piec 1,5 godz. w temp.180-190 stopni C.

Zobacz również

Radomskie szkoły na przestrzeni wieków. Tak wyglądały [ZDJĘCIA]

NOWE
Radomskie szkoły na przestrzeni wieków. Tak wyglądały [ZDJĘCIA]

Kobylanka wprowadza innowacyjne ekoprzystanki. Dwie nowoczesne wiaty przystankowe

NOWE
Kobylanka wprowadza innowacyjne ekoprzystanki. Dwie nowoczesne wiaty przystankowe

Polecamy

Dyrektorom pozostało niewiele czasu! Chodzi o przekazanie informacji rodzicom

Dyrektorom pozostało niewiele czasu! Chodzi o przekazanie informacji rodzicom

Poznanianka wychodzi za mąż! Gwarowy QUIZ o ślubach

Poznanianka wychodzi za mąż! Gwarowy QUIZ o ślubach

Co to jest Geocaching? Zobacz, jak bawić się w Polsce w tę popularną grę terenową

Co to jest Geocaching? Zobacz, jak bawić się w Polsce w tę popularną grę terenową