Kto na czele?
W powiecie ostrowskim w kategorii Restauracja Roku prowadzi nadal Sprint Pizza. Tuż za "najbardziej koszykarskim lokalem w Ostrowie Wielkopolskim", znajduje się Mellon Restaurant i Restauracja Pod Dębami. Wśród kucharzy zdecydowanie prowadzi niezmiennie Marcin Majzner z MM Fusion. W pierwszej trójce są także Dawid Wypyski kucharz Restauracji Stylowa i Patryk Kędzierski z Restauracji Pod Dębami.
Ostrowscy kelnerzy wciąż liczą na głosy swoich miłośników. W tej kategorii nominowani są: Jakub Sobczak z Bombardini Cafe, Club & Restaurant, Natalia Kluczyk z Sanremo, Paulina Muszyńska z Zajazdu Osada oraz Jakub Ziobro również kelner w Bombardini Cafe, Club & Restaurant. Jest jeszcze czwarta, najsłodcza z kategorii, czyli Cukiernia/Kawiarnia Roku. Tutaj na prowadzeniu są: Domowe Wypieki oraz Piacetto Cafe.
Głosowanie trwa do 27 lipca, więc jeszcze wszystko może się zmienić. Który lokal w Ostrowie Wielkopolskim jest tym najchętniej odwiedzanym? Który kucharz serwuje najlepsze dania? Gdzie można zjeść najlepszy deser i który kelner w mieście jest tym najbardziej profesjonalnym? Wybieramy Mistrzów Smaku 2018!
Najsmaczniejsze miejsce na mapie Ostrowa Wielkopolskiego?
Mellon Restaurant, to jedno z ulubionych miejsc ostrowian. Już wkrótce, bo za 9 dni obchodzić będzie swoje 7 urodziny! To miejsce należące do prywatnej spółki. Według oceny samych pracowników zdecydowana większość dań z karty Mellon Restaurant, jeżeli nie wszystkie, zasługują na uwagę i choć ich spróbowanie. W tym miejscu znajdziemy kilka firmowych przysmaków: sałatkę Mellon, pizzę Mellon, stek Mellon, czy uwielbiane przez wszystkich carpaccio. Ze słodkich pozycji z pewnością warto skosztować sufletu czekoladowego czy owoców z mascarpone pod kruchym ciastem.
Więcej o Mellonie dowiecie się, zaglądając na FB fanpage lokalu - https://www.facebook.com/MellonRestaurant/
Kucharz to serce restauracji
Wśród liderów głosowania znalazł się Dawid Wypyski, kucharz Restauracji Stylowa. Dawid przyznaje, że gotował od dziecka, choć nie myślał wówczas, że gdy dorośnie zostanie szefem kuchni. - Nawet mi to przez myśl nie przeszło - przyznaje. Dziś jednak, podkreśla, że to praca idealna, choć niezwykle wymagająca. Kucharz Stylowej dodaje, że uwielbia dania z makaronem, a jego popisowym jest carbonare. Sam również stawia na klasyki i jako ulubione dania wymienia top wszechczasów, czyli spaghetti bolognese.
Dawid uczył się w zawodzie cukiernika, jednak los skierował go na nieco inne tory. Nauczył się przygotowywać piękne torty, ciasta i ciasteczka i 2 po skończeniu szkoły zaczął pracować w... drukarni gazet. Po roku, skorzystał z okazji i zmienił pracę zostając szefem kuchni restauracji Stylowa, którą ostrowianie znają bardzo dobrze, bo istnieje już od 40 lat. Dawid pracuje w tym lokalu już od 3 lat.
Więcej informacji o Restauracji Stylowa można znaleźć na jej FB fanpage'u https://www.facebook.com/Restauracja-Stylowa-Ostr%C3%B3w-Wielkopolski-158258920964203/
Mistrzowie Smaku 2018
Aktualne wyniki głosowania oraz pozostałych nominowanych w naszej zabawie można znaleźć na stronie Głosu Wielkopolskiego
Wielki Piątek u Ewangelików. Opowiada bp Marcin Hintz
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?