Barbara Grzesiak i "Dzień Szamotulski" polecają domowe zaprawy!
Barbara Grzesiak z Szamotuł to gospodyni starej daty. W kuchni wciąż stosuje ponad 50 - letnie przepisy swojej mamy. Dziś zdradza jak najlepiej przetworzyć...
Przepis na kurki [ZDJĘCIA]
Przepis na kurki w śmietanie. Można je podawać z makaronem np. pełnoziarnistym lub białym. Smakuje też z makaronem ryżowym. Kurki wypłukać i ułożyć na...
Pysznie jest na Starym Rynku!
Od piątku na Starym Rynku w Poznaniu trwa Festiwal Dobrego Smaku.
Festiwal Dobrego Smaku: Zaplanuj smaczny weekend w Poznaniu [ZDJĘCIA]
Od piątku na Starym Rynku i wielu innych miejscach w Poznaniu odbywa się Festiwal Dobrego Smaku.
Festiwal Dobrego Smaku: Kulinarne szaleństwo od piątku w Poznaniu! [PROGRAM]
W piątek w Poznaniu rozpoczyna się X jubileuszowy Festiwal Dobrego Smaku.
Przepis na super ogórki kiszone [ZDJĘCIA]
Ogórki kiszone już w słoikach. Zdobyliśmy tajemniczy przepis wg którego wychodzą twarde i syczą - jak gazowane. Potrzebne są: ogórki, woda, sól, czosnek, koper,...
Oprócz smaku mamy historię
Z Karolem Okrasą, mistrzem kuchni, autorem i prezenterem programów telewizyjnych o charakterze kulinarnym rozmawiał Łukasz Cichy.
Zbąszyń. Błogosławienie potraw wielkanocnych [Zdjęcia]
W Wielką Sobotę błogosławi się pokarmy na stół wielkanocny. Wierni przynoszą do kościoła koszyczki z potrawami, które będą spożywali w czasie świąt. Święcenie...
Kosieczyn. XI Jarmark z jajem
W dniu 19 marca w Wiejskim Domu Kultury po raz jedenasty odbył się „ Jarmark z jajem "....
Sprawdzone przepisy na 20 placków z Brzezia
Upieczcie sobie placek z ,,Gazetą Pleszewską''! 20 sprawdzonych przepisów na ciasta upieczone na XI Gminny Konkurs Wypieku Ciasta Domowego Brzezie 2016
Włoski wieczór we Frascati [ZDJĘCIA]
Frascati czyli włoska restauracja w Pleszewie zaprasza na smakowite włoskie dania. Tak się bawili goście w sobotę wieczorem
Zajadamy się pączkami! A Wy? [ZDJĘCIA]
Tłusty Czwartek w pleszewskich cukierniach i sklepach. Ile zjedliście dziś pączków?
Zbąszynek. Nieść Dobrą Nowinę
W sobotę 19 grudnia, na targowisku miejskim po raz pierwszy odbyła się wigilia miejska. Na placu spotkało się duże grono mieszkańców gminy. Padło wiele ciepłych...
Opłatek u „Koziołków Przyprostyńskich”
Święta Bożonarodzeniowe są najpiękniejszymi świętami, na które czekają dzieci i dorośli. W poniedziałkowe popołudnie - 14 grudnia, w sali wiejskiej w...
Smaki regionu - Śrem 2015
Zapraszamy Państwa do wspólnej zabawy. W plebiscycie "smaki regionu" wybieramy najlepszą restaurację w Śremie. W naszym konkursie głosy oddawać można do 6...
Misa Lisa - vege miejsce na Wildzie
Zaledwie otwarta, Misa Lisa zbiera entuzjastyczne recenzje wśród gości.
Przytulnie jak w domu czyli Salon z ogrodem
Zaledwie od kilku dni działa nowa knajpka na Łazarzu - Salon z ogrodem.
Szykujcie się na rogalowe szaleństwo!
Już za kilka dni w Poznaniu królować będą rogale świętomarcińskie - przysmak nieodłącznie kojarzący się z 11 listopada i imieninami świętego Marcina.
Jacek Jaśkowiak przygotował rogale świętomarcińskie. Jak mu poszło? [ZDJĘCIA]
Jacek Jaśkowiak odwiedził we wtorek Rogalowe Muzeum Poznania. Prezydent wziął udział w specjalnej lekcji wypieku rogali świętomarcińskich. Jak mu poszło?...
Od wodzionki i moczki po żur, czyli Śląsk zupami stoi [przepis]
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. W większości domów w naszym kraju podczas obiadu nie może zabraknąć zupy. Podajemy...
Podlaska kuchnia to nie tylko dania z ziemniaków
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl opisujemy smaki regionu. Rozmawiamy z szefem kuchni w hotelu Cristal w Białymstoku, Łukaszem Rakowskim.
Tajemnica smaku toruńskich pierników? Długie leżakowanie i korzenne przyprawy
Pierniki mają długą tradycję. Pierwsze wzmianki o najbardziej znanym toruńskim przysmaku pojawiły się pod koniec XIV wieku. W ramach akcji...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 5 godzin temu w kategorii Pomoc drogowa
Dodano 8 godzin temu w kategorii Drogi i mosty
Dodano 2 dni temu w kategorii Winiarnia
Dodano 2 dni temu w kategorii Stolarz