18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Jak zrobić szynkę na Wielkanoc? [PORADNIK] Masarz Mateusz Pawłowski z Rudy Śląskiej tłumaczy

Joanna Oreł
Jak podkreśla: - Z innych receptur korzystają gospodynie domowe, z innych masarnie. Dlatego nigdy nie zdradza się wszystkich szczegółów, dotyczących przygotowania wielkanocnej szynki. 

Nam jednak udało się poznać część z nich. Aby uzyskać mięso na szynkę, należy podzielić półtuszę wieprzową na części. Najsmaczniejszą i najbardziej pożądaną przez klientów jest tzw. kulka, czyli mięsień odcięty z tylnej półtuszy bez nogi i golonki.
Jak podkreśla: - Z innych receptur korzystają gospodynie domowe, z innych masarnie. Dlatego nigdy nie zdradza się wszystkich szczegółów, dotyczących przygotowania wielkanocnej szynki. Nam jednak udało się poznać część z nich. Aby uzyskać mięso na szynkę, należy podzielić półtuszę wieprzową na części. Najsmaczniejszą i najbardziej pożądaną przez klientów jest tzw. kulka, czyli mięsień odcięty z tylnej półtuszy bez nogi i golonki. Arkadiusz Gola
Udostępnij:
Powinna być soczysta, bez przebarwień i z aromatem wiśniowym. Szynka wielkanocna jest nieodzownym elementem świąt. O to, jak ją przyrządzić zapytaliśmy Mateusza Pawłowskiego, masarza z Rudy Śląskiej.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Materiały promocyjne partnera

Polscy strażacy znów w akcji. Pomogą Francuzom gasić pożary

Komentarze 2

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

h
hmm
pani oreł..przeczytej se pani cos napisała na koniec w przepisie.." SZYNKE WYJMUJEMY A WODE GOTUJEMY PRZEZ GODZINE"..czyli samą wode bez szynki sie gotuje..hmm
m
mak
No, teraz mogę zasiąść do stołu.
Więcej informacji na stronie głównej Nasze Miasto
Dodaj ogłoszenie