18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Jak zrobić szynkę na Wielkanoc? [PORADNIK] Masarz Mateusz Pawłowski z Rudy Śląskiej tłumaczy

Joanna Oreł
Jak podkreśla: - Z innych receptur korzystają gospodynie domowe, z innych masarnie. Dlatego nigdy nie zdradza się wszystkich szczegółów, dotyczących przygotowania wielkanocnej szynki. 

Nam jednak udało się poznać część z nich. Aby uzyskać mięso na szynkę, należy podzielić półtuszę wieprzową na części. Najsmaczniejszą i najbardziej pożądaną przez klientów jest tzw. kulka, czyli mięsień odcięty z tylnej półtuszy bez nogi i golonki.
Jak podkreśla: - Z innych receptur korzystają gospodynie domowe, z innych masarnie. Dlatego nigdy nie zdradza się wszystkich szczegółów, dotyczących przygotowania wielkanocnej szynki. Nam jednak udało się poznać część z nich. Aby uzyskać mięso na szynkę, należy podzielić półtuszę wieprzową na części. Najsmaczniejszą i najbardziej pożądaną przez klientów jest tzw. kulka, czyli mięsień odcięty z tylnej półtuszy bez nogi i golonki. Arkadiusz Gola
Powinna być soczysta, bez przebarwień i z aromatem wiśniowym. Szynka wielkanocna jest nieodzownym elementem świąt. O to, jak ją przyrządzić zapytaliśmy Mateusza Pawłowskiego, masarza z Rudy Śląskiej.
od 7 lat
Wideo

Michał Probierz o Ekstraklasie i Euro

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wielkopolskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto