MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mandarynka najczęściej jest spożywana w okresie zimowym i...
fot. Couleur Pixabay.com

Co można zrobić ze skórki mandarynki? Okazuje się, że nie warto jej wyrzucać do kosza. Oto 8 rewelacyjnych patentów na jej wykorzystanie

Neutralizator zapachów

Mandarynka najczęściej jest spożywana w okresie zimowym i wszystkim kojarzy się ze świętami. Dlatego można dzięki niej i jej skórce stworzyć prawdziwy świąteczny klimat, a przy okazji pozbyć się zapachu smażonej ryby. Wystarczy, jak skórkę po mandarynce wrzucicie do garnka z wodą w towarzystwie np. wanilii, cynamonu, goździków, octu i doprowadzicie do wrzenia. Wówczas gwarantujemy piękną, świąteczną woń, która będzie się rozprzestrzeniała po całym mieszkaniu.

Skórki od mandarynki posypane solą i pozostawione w lodówce wchłoną brzydkie zapachy.

Zobacz również

Legendarne Kino Świteź w Łagowie - czy powróci do dawnej świetności?

NOWE
Legendarne Kino Świteź w Łagowie - czy powróci do dawnej świetności?

Serwis Opon Ku-Bar - bezpieczeństwo i jakość

Serwis Opon Ku-Bar - bezpieczeństwo i jakość

Polecamy

Na zimę zrób sok z wiśni. Prawdziwy rarytas do herbaty

Na zimę zrób sok z wiśni. Prawdziwy rarytas do herbaty

Urlop dla poratowania zdrowia? Tak, ale nie dla wszystkich

Urlop dla poratowania zdrowia? Tak, ale nie dla wszystkich

Zapomnij o „pelikanach”! W tej sukience Anny Popek nikt ich nie zauważy

NOWE
Zapomnij o „pelikanach”! W tej sukience Anny Popek nikt ich nie zauważy