5 z 22
Poprzednie
Następne
Polecamy sprawdzone przepisy wielkanocne. Gotujcie z nami!
Hotel Pałac StrugaŚMIETANOWIECSkładniki: Ciasto: 6 żółtek, kostka margaryny, 1 szklanka cukru, 3 szklanki mąki, Masa śmietanowa: 1,2 litra śmietany 18%, 1 szklanka cukru, 200 g wiórek kokosowych, 6 białek, 1 opakowanie cukru wanilinowego, 2 opakowanie budyniu śmietankowego. Przygotowanie: Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na 2 części, jedną zamrozić. Masa-białka, cukier i cukier wanilinowy ubić na sztywną pianę, dodać śmietanę, budyń, wiórki i wymieszać z pianą. Blachę natłuścić i nałożyć jedną część ciasta na spód na nią masę śmietanową i na wierzch zetrzeć drugą część ciasta (zmrożoną). Piec 40 min w temp.180 stopni C.