18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

BAL SPORTOWCA - Szef kuchni odsłania kulinarne tajemnice wielkiej gali w hotelu Andersia

Grzegorz Szkiłądź
Szef kuchni Marcin Antoniewski przygotował menu, które zadowoli najwybredniejszych smakoszy
Szef kuchni Marcin Antoniewski przygotował menu, które zadowoli najwybredniejszych smakoszy fot. Archiwum
Do największego wydarzenia karnawału zostało coraz mniej czasu. 29 stycznia w poznańskim IBB Andersia Hotel podczas Wielkiego Balu Sportowca poznamy laureatów Plebiscytu na Najlepszych Sportowców i Trenera Wielkopolski. Muzyczną gwiazdą wieczoru będzie Krzysztof K.A.S.A. Kasowski, a na uczestników czeka losowanie cennych nagród.

Na dobrym balu nie może oczywiście zabraknąć także pysznych potraw. O to, by zadowolić nawet najbardziej wybrednego smakosza, zadba szef kuchni IBB Andersia Hotel Marcin Antoniewski.

– Przygotowaliśmy bufet ciepły, zimny i deserowy. Na przystawkę proponuję pieczony schab, cornette z szynki z musem kaparowym, pasztety mięsne i rybne, serowe wieżyczki, sałatki z kurczaka, śledziową oraz jarzynową. Bufet ciepły zaczniemy od zaserwowania kremu pomidorowego z mlekiem kokosowym. Żeby nie było do końca normalnie – śmieje się szef kuchni hotelu Andersia. – Następnie polecam roladki drobiowe, cielęcy gulasz wiedeński, wolno gotowanego łososia na szpinaku, złociste risotto, ziemniaki zapiekane w pomidorach oraz warzywa gotowane na parze. Natomiast o północy na stołach pojawi się szynka podkomorzego serwowana przez kucharza – wymienia Marcin Antoniewski.

Zapowiada się więc prawdziwy raj dla podniebienia. A to jeszcze nie wszystko. – Na deser szykujemy spory wybór ciastek, pralinek, musów. Podamy również tiramisu, a na koniec panacottę marchwiową. Do tego dużo świeżych owoców – mówi szef kuchni, który wziął pod uwagę fakt, że sportowcy stosują dietę. – Postaramy się, by tego wieczoru nie musieli nerwowo liczyć kalorii. Szykujemy delikatne mięsa, ryż, dużo owoców i warzyw. Wszystko lekkostrawne – zapewnia Marcin Antoniewski. A jeżeli ktoś następnego dnia będzie jednak odczuwał skutki balowego obżarstwa? – Zalecam odpoczynek, a kiedy przeczekamy już najgorsze, proponuję spacer. Mam jednak nadzieję, że nikt po balu nie będzie cierpiał z przejedzenia – kończy mistrz kuchni.

Zaproszenia na ten szczególny wieczór są dostępne w cenie 250 zł od osoby. Informacji o balu udzielamy pod nr tel. 61 860 60 16 oraz 0 502 499 909.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wielkopolskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto